Karin – en presentation

Ekonomi är sällan ett stämningshöjande ämne. Dock är det något vi alla måste ta itu med oavsett om vi gillar det eller inte. I alla fall om vi ska få vardagen att gå runt.

Själv är jag måttligt road av ekonomiska frågor och önskar att jag hade lärt mig mer om privatekonomi i skolan. I princip allt jag kan i ämnet har jag lärt mig själv och jag gissar att det är detsamma för de flesta andra.

Anledningen till att jag startat den här bloggen är för att allt fler unga hamnar hos Kronofogden. Ett av skälen är de så kallade SMS-lånen som man knappast kan undgå att höra talas om. De dyker upp i reklam i tidningar, på TV:n och på webben.

I en tid där allt går så snabbt vill jag påminna om vikten av eftertanke också. Att inte stressa igenom viktiga beslut som att låna pengar eller teckna upp sig på ett avtal.

Kanske kan den här bloggen hjälpa någon att ta ett välgrundat beslut om att inte ta eller att ta ett SMS-lån. Kanske kan bloggen fungera som en vägvisare till alternativa lösningar än att ta ett snabblån.

Jag har personligen ingen erfarenhet av att ta SMS-lån. Men det jag läst och den uppfattning jag bildat mig genom att besöka olika lånesiter är det som ligger till grund för mina inlägg. Ser du faktafel eller har några synpunkter att bidra med får du gärna höra av dig till mig och berätta.

Förutom att skriva om ekonomi och SMS-lån på min fritid här i bloggen så gillar jag att gå på konserter och att resa. Kanske är det mitt reseintresse som gjort mig så ekonomiskt medveten. Resande kostar pengar och därför måste jag dra ner på andra saker så att jag har råd att spara till mina resor :)